Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

new standard

_

Προσεγγίζουμε με ευαισθησία αλλά κυρίως με επαγγελματισμό την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου, ώστε να το γνωρίσουμε και να μας γνωρίσει, δημιουργώντας έτσι μια σχέση εμπιστοσύνης.

 

 

_

 

“Ψυχοθεραπεία σημαίνει να απλώνεσαι και να αναπτύσσεσαι έτσι, ώστε να γίνεσαι όλο και περισσότερο οι δυνατότητές σου.”

 

Aτομική Ψυχοθεραπεία

_

 

Ατομική Ψυχοθεραπεία είναι μια θεραπεία κατά την οποία ένα άτομο με ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα συνομιλεί με ένα άλλο άτομο (η λεγόμενη ομιλητική θεραπεία).

 

Αυτό το άλλο άτομο μπορεί να είναι ψυχίατρος, ψυχολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας, ή (με την ευρύτερη έννοια του όρου) οποιοδήποτε επιβοηθητικό άτομο.

 

Όταν η ψυχοθεραπεία είναι επιτυχής, ο θεραπευόμενος βιώνει μια θετική αλλαγή, επιλύει ή μετριάζει προβληματικές συμπεριφορές, πεποιθήσεις, καταναγκασμούς, σκέψεις ή συναισθήματα.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

_

 

Η ομαδική Ψυχοθεραπεία έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους πιο ικανοποιητικά.

 

Η ομαδική θεραπεία δίνει έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων, προβλήματα που αφορούν διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και προβλήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη, οι φοβίες, και οι διατροφικές διαταραχές.

 

Στην ομαδική ψυχοθεραπεία η συνεδρία γίνεται με μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, και με συντονιστές ένα (ή δύο) ψυχοθεραπευτές.

Θεραπεία Ζεύγους

_

 

Η θεραπεία ζεύγους είναι η συνειδητή προσπάθεια δύο συντρόφων να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για να κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν, καθώς οι δύο ξεχωριστοί κόσμοι τους συναντιούνται.

 

Στα πλαίσιά της, τους προσφέρεται η ευκαιρία να διερευνήσουν τις δυναμικές της σχέσης τους, όπως αυτή εξελίσσεται στο χρόνο, και να αποκτήσουν πλησιέστερη οπτική στον τρόπο που βιώνουν την κοινή τους πραγματικότητα.

 

Η θεραπεία ζεύγους, είναι χρήσιμη ακόμη και για ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να χωρίσουν.

 


 

«Οι αλυσίδες δεν στεριώνουν το γάμο. Αυτό που δένει δυο ανθρώπους με το πέρασμα του χρόνου είναι νήματα, εκατοντάδες μικρά νήματα.»

–  Simone Signoret

Οικογενειακή Θεραπεία

_

 

Η οικογένεια είναι μια κοινωνική ομάδα η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά αναπτυξιακών στόχων.

 

Τα βασικά προβλήματα όλων των οικογενειών πηγάζουν από μια οικογενειακή κατάσταση η οποία βασίζεται στην ανάγκη για τήρηση αρχών που συνιστούν το θεμέλιο όλων των συνηθισμένων σπιτικών.

Πελάτης του θεραπευτή είναι όλη η οικογένεια.

_

 

Η συμβουλευτική είναι μια διαδικασία αλληλοεπικοινωνίας που σκοπός της είναι η παροχή βοήθειας σε ένα άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να αφορούν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, τη σχέση τους με τον ίδιο τους τον εαυτό, την επαγγελματική τους ζωή, την προσαρμοστικότητα τους σε δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, μπορεί να λειτουργεί σε επίπεδο πρόληψης, ως μια προσπάθεια πληροφόρησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων. Οι προσεγγίσεις της έχουν διεπιστημονική βάση, και οι εφαρμογές της στα πεδία της ψυχολογίας, της κοινωνικής εργασίας, της παιδαγωγικής και άλλων κοινωνικών επιστημών εστιάζουν στην προώθηση του «ευ ζην» και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. 

_

 

O ψυχίατρος συμμετέχει στην διαγνωστική διαδικασία, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, προτείνει φαρμακευτική αγωγή (αν χρειάζεται), παρακολουθεί την πορεία του ασθενούς και συμβουλεύει τον ίδιο και την οικογένεια του, εφ’ όσον απαιτείται.

Αφορά

 

σύμφωνα με το American Psychiatric Association, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, DSM-5

(Washington, D.C.: American Psychiatric Publishing, 2013)

_

Νευροαναπτυξιακές διαταραχές
Ψυχωτικές διαταραχές
Διπολικές και καταθλιπτικές διαταραχές
Αγχώδεις διαταραχές
Ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές
Διαταραχές τραύματος και άγχους

Διaταραχές Ταυτότητας
Διαταραχές σωματικού συμπτώματος
Διατροφικές Διαταραχές
Διαταραχή απώλειας ούρων
Διαταραχές ύπνου-αφύπνισης
Σεξουαλικές δυσλειτουργίες

Διαταραχές Διάσπασης – Παρόρμησης
Ουσίες και Εθιστικές Διαταραχές
Νευρογνωστικές Διαταραχές
Διαταραχές προσωπικότητας
Παραφιλίες

Επίσης, παρέχουμε

 

Υπηρεσίες οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται απο ομάδα ειδικών της ANIMUS CARE,   με βάση τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις δυνατότητες του πελάτη και τις διεθνώς αποδεδειγμένες καλές θεραπευτικές πρακτικές για κάθε πρόβλημα ή διαταραχή.

AdobeStock_138803708

Εποπτεία Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας και Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής

 

Στόχος της εποπτείας είναι η στήριξη του επαγγελματία στο ρόλο του ως θεραπευτή. Η εποπτεία γίνεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και απευθύνεται στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

AdobeStock_203047759

Θεατρική Ομάδα Animus Care

 

Κοινωνική Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση

Προγράμματα Ψυχοσωματικής Εξέλιξης
και Ευεξίας για Άτομα Τρίτης Ηλικίας

_

Μέσα από το βίωμα και την αλληλεπίδραση, αξιοποιώντας την δυναμική της ομάδας στόχος μας είναι να κινητοποιηθεί στους ηλικιωμένους, ένα σημαντικό δυναμικό, που αναδεικνύει (όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά), την ομορφιά της ζωής και τις μικρές χαρές της καθημερινότητας.

Λαμβάνοντας ερεθίσματα μέσα από την διάδραση, κινητοποιούνται και αξιοποιούν εμπειρίες μιας ολόκληρης ζωής αλλά συνάμα ανακαλύπτουν καθημερινές- άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγαλύτερες ικανοποιήσεις- τις εκφράζουν, τις ζουν και τις μοιράζονται.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης εμπειρίας, παρατηρούνται σημαντικές βελτιώσεις στην ψυχική, νοητική και κατ’ επέκταση σωματική τους υγεία.

 

 

«Αμφίδρομη σχέση Αγάπης και Εμπιστοσύνης»

 

 

«…όταν υπάρχει ομαδικότητα,
το αδύνατο γίνεται δυνατό…!»

Μετάβαση στο περιεχόμενο